2016. október 13., csütörtök

A szeptemberi Rozsnyai-estről, októberi, novemberi ajánló


Kedves Barátaim, irodalomkedvelő látogatók!

Szeptemberben, a makói József Attila Könyvtár ideiglenes, új helyszínén megtartottuk az őszi évad első író-olvasó találkozóját

Rozsnyai János 



író, történet-kutató tanárral. A beszélgetés az ÉLETUTAK sorozat keretében zajlott, így azok az érdeklődők is választ kaptak kérdéseikre, akik nem csak regényeire, de életútjára, írói műhelymunkájára is kíváncsiak voltak.




Az estre sokan voltak kíváncsiak, de nem volt telt ház. Akik eljöttek, nem bánták meg, János nagyon jó "formában" volt, sokat mesélt az életéről, szakmai "titkairól", kutatásai eredményeiről. A végén a két gyermekszereplő (népviseletbe öltözött, éneklő, fuvolázó, furulyázó kislányok) legnagyobb örömére, elmesélte János egyik kedvenc meséjét, A hétpettyes Katicabogarat. Közben, akik jól figyeltek, megtudhatták, mit jelent az az ősmagyar szó, hogy sodormánkodni, vagy azt, hogy hány Lele van Magyarországon... Az igazi csemege János még soha nem publikált verse, valamint a két kislány, Szigeti Anna és Erdélyi Dóra (Bartók Általános Iskola, IV. osztály) gyönyörű játéka és csilingelő énekhangja volt.




Az ÉLETUTAK sorozatban eddig bemutatott művészek: Tóth Tibor színész, Szentpéteri János nyugdíjas igazgató-író, Gaudi Márton festő.


A könyvtár nagyon szép termet "kapott" ideiglenesen: kisebb, családiasabb mint a régi, boltíves... a műszaki rész még kicsit akadozott, de reméljük, legközelebb az is tökéletes lesz.




Októberben 26-án



felolvasó estet tartunk, és Bíró Zsoltira emlékezünk, gyertya-gyújtással,méltatással.

Akinek van olyan témájú írása, mely ide kapcsolható / élet-halál stb. / feltétlen hozza el!!



November 24-én 

Tímár Gábor




lesz a vendégünk, aki 1956-ban Kanadába menekült, majd visszatért és megírta visszaemlékező könyvét az Isteni Igazság címmel. Aki szeretne találkozni egy "hús-vér" 56-os veteránnal, jöjjön el november 24-én, csütörtökön a Szent János tér 19-be.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése